۲-۷-۳- قابلیت پمپ دیسکی در پمپاژ

این پمپ ها، قابلیت پمپاژ انواع سیالات زیر را دارند:

الف) سیالات با ویسکوزیته بالا

از آنجایی که پمپ دیسکی برای انجام عمل پمپاژ، از اصطکاک استفاده می کند، هر چه ویسکوزیته سیال  بیشتر باشد، باز دهی پمپ، بهتر است. این پمپها، سیالاتی چون لجن، قیر،گل حفاری و آسفالت با ویسکوزیته چند هزار سانتی پور را به راحتی پمپاژ می کنند.

ب) سیالات بسیار ساینده

طراحی منحصر به فرد این پمپ ها، مشکل برخورد سبال با جزء متحرک پمپ را برطرف کرده است؛ بنابراین می توان با کمک آنها ساینده ترین سیالات از جمله دی اکسید تیتانیوم را نیز پمپاژ کرد

ج) سیالات حاوی هوا با گاز

پمپ های دیسکی می توانند سیالات حاوی هوا با گاز (تا ۷۰ درصد را بدون هیچ گونه مشکلی پمپاژ کنند. به دلیل برخورد سیال با دیسک ها، حباب های گاز، هنگام ورود به جلو سیستم، نمی ترکد بلکه به منطقه پرفشار بین دیسکی رفته و به همان صورت با سیال از پمپ خارج می شود.

د) سیالات بسیار خورنده

این پمپ ها، قابلیت پمپاژ سیالات خورنده، اسیدی و الکلی را دارند. از پمپ های دیسکی، حتی برای پمپاژ ضایعات هسته ای نیز استفاده می شود.

ه) سیالات حاوی ذرات جامد

با توجه به طراحی خاص و عدم برخورد سیال با اجزای مثحرک، از این پمپ ها می توان برای پمپاژ سیالاتی که تا ۷۰ درصد حاوی ذرات جامد هستند نیز استفاده کرده بنابراین پمپ های دیسکی، اسلاری، لجن حاوی شن و ماسه، پساب و فاضلاب صنعتی و سیالاتی از این قبیل را بدون بروز هیچ گونه گرفتگی با سایش اضافی، پمپاژ می کنند.

و) سیالات حساس به برش

اتلاف سیالات شیمیایی و غذایی حساس به برش در حین پمپاژ، یکی از مسایل پر هزینه صنعتی می باشد. ثابت شده است که طراحی بدون برخورد سیال با اجزای متحرک در پمپ های دیسکی، مناسب ترین راه برای حل این مشکل است؛ زیرا لایه مرزی، مانع تماس محصولی با اجزای متحرک پمپ می شود.

دیدگاهتان را بنویسید