۲-۲۱-۴- پمپ های دورانی فکی

شکل ۲۵۵، شمایی از مکانیزم پمپاژ را توسط این پمپ نشان می دهد. همانطور که مشخص است، دو عدد روتور قلابه مانند، توسط چرخ دنده هایی که در بیرون قرار گرفته اند، به طور همزمان و در خلاف جهت یکدیگر درون محفظه می چرخند، چرخ دنده ها و با یاتاقان های روتور، روغن کاری می شوند، اما از آنجا که بیرون از محفظه پس از قران دارند، حجم جاروبه شونده شک است و از این رو این پمپه جزو پمپ های خشک می باشد. فاصله بین روتورها و جداره استاتور، معمولا ۱٫۰ تا mm0.2 در نظر گرفته می شود. از آنجا که روتورها به صورت خشک می چرخنده نشتی رو به عقب از طریق فاصله بی آنها و نیز با استاتور اتفاق می افتند که برای کم کردن آنه شکل روتورها و مجرای ورود و خروج را طوری طراحی می کنند که شبیه شیر حمل نمایند. این موضوع، باعث می شود که در فشارهای بالا، نسبت تراکم این پمپها نسبت به پمپهای روتس، خیلی زیادتر باشد.

مزیت دیگر این پمپ ها نسبت به پمپ روتس، این است که تولید حرارت بین در خروجی پمپ خیلی کمتر است و بنابراین در فشارهای بالاتر، به سر مرحله ای نیازی ندارند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که در فشار های پایین انرژی پمپ های چنگکی، نسبت به روتس کمتر است.

پمپ چند مرحله ای جنگگی، معمولا از سه یا چهار مرحله تشکیل می شود، که در بعضی موارد، مرحله اول طراحی روتس را دارد. مزیت مرحله ورودی روتس، این است که در فشارهای پایین، سرعت پمپاژ را تقویت می کند و این، جایی است که نسبت تراکم آن نیز تا حدودی بیشتر می باشد.

از آنجا که جعبه روغن و چرخ دنده ها با محفظه داخل پمپ تماس ندارند، بنابراین میزان آلودگی در این پمپ ها نیز مانند سایر پمپ های خشک، مینیمم می باشد.

سرعت چرخش یک موتور دو قطبی از پمپ های چنگکی، ۵۰ یا ۶۰Hz است؛ در شکل ۲۵۷، منحنی سرعت پمپاز یک پمپ چند مرحله ای از این نوع، به همراه مصرف انرژی آن آورده شده است.

از نظر تجاری، این پمپ ها با سرعت پمپاژ موجودند. البته اگر ورودی، یک مرحله روتس  باشد و به طور سری با پمپ های بوستر مکانیکی استفاده گردد، سرعت پمپاز آنها، می رسد. محدوده فشار عملیاتی پمپ های چنگکی به همراه پمپ پشتیبان خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید